Federatie Medisch Coördinerende Centra

Kaartspel Zorg-voor-open-kaart

Het Zorg-voor-open-kaart-spel heeft als doel bij te dragen aan betere samenwerking tussen huisarts en specialist. Het samenwerkingsspel biedt een toegankelijke manier om artsen in gesprek te laten gaan over medische en organisatorische zaken. Het beoogt de ontmoeting in korte tijd te verdiepen, elkaars vak te leren kennen en wederzijdse dilemma’s bloot te leggen. Dit spel is gebaseerd op literatuuronderzoek en ervaring van medewerkers van het UMC Utrecht.

Aanleiding
Het zorglandschap verandert en de problematiek van patiënten wordt steeds complexer. Dat vraagt om meer en betere samenwerking tussen de eerste, tweede en derde lijn. Die samenwerking is cruciaal voor de kwaliteit, veiligheid en continuïteit van de zorg. Begrip én waardering voor de onderlinge verschillen leidt tot een steviger basis voor goede samenwerking in de zorg. Je weet dan van elkaar wat belangrijk is voor de ander en wat ieders kwaliteit is.

Wat gaat u doen?
Het spel wordt gespeeld door een spelleider en huisartsen en specialisten. Er zijn geen goede of foute antwoorden te geven. Huisarts en specialist gaan in duo’s met elkaar in gesprek en rouleren in een zogenaamde speeddate. Het spel bevat 32 speelkaarten met stellingen. In 60 minuten speelt men 6 tot 7 rondes.

Spel bestellen
Het samenwerkingsspel huisarts-specialist is ook door u te bestellen. Dit kan via multimediavorm@umcutrecht.nl.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de webiste van UMC Utrecht.

 

Adresgegevens

Federatie Medisch
Coördinerende centra

Postbus 90052
5600 PD Veldhoven

Ds. Th. Fliednerstraat 1
5631 BM Eindhoven
tel 040-8886060
info@fmcc.nl

Inschrijven nieuwsbrief